Nowość - preparat odżywczy NutriKid Multi Fibre

W przypadku infekcji, zwłaszcza tych nawracających, wskazane jest wsparcie diety dziecka specjalistycznymi, wysoko energetycznymi preparatami odżywczymi w postaci płynnej, takimi jak NutriKid Multi Fibre.

NutriKid Multi Fibre NutriKid Multi Fibre to nowy unikalny produkt odżywczy, opracowany specjalnie dla dzieci w wieku od 1 do 12 lat, które mają problemy ze spożywaniem normalnych posiłków oraz z dostarczeniem odpowiedniej ilości składników odżywczych i energii z pożywienia, szczególnie w okresie choroby i rekonwalescencji.

Stosowany jako wsparcie żywieniowe w następujących przypadkach:

• infekcja i okres rekonwalescencji,
  • niedożywienie związane z chorobą,
  • brak apetytu towarzyszący chorobie.

To odżywczo kompletna, wysokoenergetyczna, wzbogacona o błonnik płynna dieta w butelce. Dostarczając odpowiednią ilość energii, białka, elektrolitów, witamin
i pierwiastków śladowych, wzmacnia organizm dziecka w sytuacjach zwiększonego zapotrzebowania żywieniowego, zarówno w czasie infekcji, jak i po jej zakończeniu, zapewniając dziecku szybki i pełny powrót do zdrowia.

Skład NutriKid MultiFibre:

Zawartość wybranych składników w 200 ml
Energia 306 kcal
Białko 6,6 g
Węglowodany 37,6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz 13,6 g
Wapń 168 g
Fosfor 150 mg
Żelazo 3 mg
Wit. D 3 μg
Wit. A 122 μg
Osmolarność 440 mOsmol/l

Właściwe dawkowanie zawsze powinno być ustalane przez lekarza lub dietetyka, ponieważ uzależnione jest od aktualnego stanu odżywienia dziecka oraz zapotrzebowania na energię
i składniki odżywcze.

NutriKid Multi Fibre

• Unikalny skład – uzupełnia niedobory białkowe i energetyczne.
  • Wygodne stosowanie – w postaci płynnej, gotowy do spożycia, z dołączoną słomką.
  • Dostępny tylko w aptekach w pojedynczych opakowaniach 200 ml.
  • Występuje w dwóch smakach: czekoladowym i truskawkowym.
  • Nie zawiera laktozy, ani glutenu.
  • Przechowywanie w chłodnym, suchym miejscu
  • Sugerowana cena detaliczna: 9,90 PLN

Żywienie medyczne

Jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka jest zbilansowana dieta, dostarczająca wszystkie niezbędne składniki odżywcze, takie jak białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, pierwiastki śladowe i elektrolity. Weryfikacja sposobu odżywiania w trakcie choroby ma ogromne, często niedoceniane znaczenie dla przebiegu procesu leczenia.

Żywienie medyczne (żywienie kliniczne) stanowi integralną część terapii i polega na poprawie lub utrzymaniu prawidłowego stanu odżywienia chorego w celu umożliwienia rozpoczęcia  leczenia i/lub podniesienia skuteczności podjętej walki z chorobą.

Przykładem doustnych dietetycznych środków spożywczych specjalnego przeznaczenia medycznego (FSMP) są produkty Nutridrink oraz nowość dla dzieci w wieku 1-12 lat NutriKid Multi Fibre. Podstawową funkcją tego typu preparatów jest odżywienie organizmu w chorobie, by miał on siłę zmagać się z chorobą oraz by leczenie było bardziej skuteczne.

O firmie:

Nutricia Medyczna to światowy lider w żywieniu medycznym. Firma rozwinęła szeroki i wyjątkowy portfel produktów dla pacjentów ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi. Misją Nutricii Medycznej jest bycie partnerem w zaawansowanym żywieniu medycznym, aby poprzez interwencję żywieniową osiągać większą sku¬teczność kliniczną w procesie leczenia.

Dodatkowych informacji udzielą:

Anna Cywińska
Dyrektor ds. Komunikacji
Dywizja Żywności Medycznej NUTRICIA
anna.cywinska@nutricia.com

Kinga Dębiec-Czopowicz
Senior Account Executive
MSLGROUP
kinga.czopowicz@mslgroup.com

Ustawienia prywatności

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.